BADGES

Wat zijn badges?

Een textiel badge wordt steeds op een drager (polyester, stuk stof of sublimatiepapier) gedrukt. Met behulp van een thermoklevende laag op de achterzijde en een hittepers wordt de badge vervolgens op het textiel gekleefd. Afhankelijk van het soort textiel, het doel en de uitstraling of de kwaliteit die u wenst te bekomen reiken wij u tal van mogelijkheden aan.

Onze soorten badges

GEWEVEN BADGE

Bij een geweven badge is het motief direct geweven . De weergave is daardoor gedetailleerder, meer flexibel en soepeler dan een geborduurd embleem. De badge wort voorzien van een heat-seal backing waardoor deze door een hittepers kan aangebracht op het gewenste textiel. Daar een geweven badge technischer is, is deze enkel verkrijgbaar vanaf 100 stuks.

GEBORDUURDE BADGE

Voor een geborduurde badge wordt het motief direct op een stuk polyester geborduurd. Deze techniek garandeert een kwalitatieve weergave met reliëf en gaat bijzonder lang mee. Hou wel rekening met enkele beperkingen. Bij borduren is het onmogelijk om kleurgradaties of te kleine details weer te geven. Een geborduurde badges heeft een verhoogde rand met een klassieke (platte) omzoming van 2 millimeter breed. Ofwel bevindt de omzoming zich binnen het logo en neemt de kleur van het logo aan, ofwel wordt de achtergrondkleur van het logo gebruikt om de omzoming weer te geven.

GESUBLIMEERDE BADGE

Bij een gesublimeerd embleem wordt het motief eerst met inkt op sublimatiepapier gedrukt en vervolgens op een textielbasis van wit polyester geperst. Hierbij kunnen fijne details worden weergegeven, ongeacht de weving van het embleem en het drukken van kleurovergangen. Deze badge is enkel verkrijgbaar vanaf 100 stuks.

BADGE IN SILICONEN 3D

Het embleem in siliconen 3D is gemaakt van thermogevormde silicone en vervolgens gezeefdrukt. Een siliconen badge laat toe om finesses kwalitatief te drukken. Dit type heeft een 3D-effect en een matte afwerking, de aanraking is zacht.


PVC BADGE

Een PVC-badge is gemaakt van gekleurd plastic dat in een vorm wordt geïnjecteerd. Een PVC-badge voelt gomachtig aan en heeft een kwalitatieve matte 3D-weergave. Deze badge is flexibel, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het wordt aanbevolen om het PVC-badge te naaien. De bevestiging met een thermoklevende rugzijde is immers niet gegarandeerd gezien de dikte van het embleem.

Ontdek al onze druktechnieken

Kom ons bezoeken.

We staan altijd klaar om je te verwelkomen