TRANSFERDRUK

ideaal voor kleinere oplages en niet te zeefdrukken textiel

voor druktechnieken die niet door zeefdruk kunnen bekomen worden.

Wat is transferdruk?

Madel Printing reikt u een enorm scala van transfers aan.

Een textieltranfer wordt eerst gedrukt op een drager hetzij papier of een plastic film met aan de onderkant een speciale lijmcoating. Vervolgens wordt elke transfer handmatig door middel van een hittepers op hoge temperatuur en met hoge druk op het textiel geperst.

Van éénkleurig tot meerkleurig, cijfers, letters, quadri-transfers, zeefdruk of digitaal … noem maar op. U vindt gegarandeerd hetgeen u zoekt in ons uitgebreid gamma en dit steeds aangepast aan de gewenste oplage en de aard van de drager.

Of het nu gaat om een snel en eenvoudig of om een extra gedetailleerd resultaat, wij hebben beslist de gepaste transfer voor u in huis.

Transferdruk is een bedrukkingstechniek die ook bijzonder geschikt is voor flexibel materiaal zoals petjes, paraplu's en tassen.

Vraag vrijblijvend naar onze diverse mogelijkheden.


Onze soorten

DIGITALE TRANSFER

Full-color afbeeldingen worden aan de hand van een digitale printer op een drager gedrukt. Hierbij is de kwaliteit van de foto uiterst belangrijk. Onscherpe bestanden worden dus ook onscherp gedrukt. Zorg dus altijd voor een minimum resolutie van 300 dpi om een kwalitatief resultaat te bekomen.


ZEEFDRUK TRANSFER

Voor items waarbij het klassieke zeefdrukproces niet mogelijk is, kunt u kiezen voor een zeefdruk transfer. Dit is een transfer met zeefdrukinkt in Pantone-kleuren op een drager van papier of polyester. Dit type transfer maakt het mogelijk om bijvoorbeeld op dubbel gevoerd textiel of op moeilijk bereikbare plaatsen zoals kragen of mouwen te drukken.


FLEX TRANSFER

Een flex-transfer wordt a.d.h.v. een plotter uitgesneden uit speciale flex-film. Dit type transfer heeft wel enkele beperkingen. Deze techniek vereist namelijk handmatig pelwerk en laat het uitsnijden van fijne en complexe details niet toe. Niettemin is deze transfer uiterst geschikt voor kleine oplages bij voorkeur in 1 kleur . Flex transfer is een hoogwaardige en duurzame vinyl transfer, bijzonder geschikt voor sportkleding en werkkleding met of zonder personalisatie.


PERSONALISATIE

Zoals eerder al vermeld leent de flex-transfer zich het meest tot personalisatie van al uw textiel. Vraag naar onze kleurenkaart want hier is de keuze aan beschikbare kleuren een stuk beperkter dan bij elke andere transfer. Niettemin kiest u vrij het lettertype en het formaat van de namen of de cijfers die u bijvoorbeeld op uw sporttruitjes wenst te plaatsen.

Ontdek al onze druktechnieken

Kom ons bezoeken.

We staan altijd klaar om je te verwelkomen